Банер
>>> Почетна
Понеделник, 24 Јун 2019
  • Besplaten-Parking
  • Katna Garaza sudska palata
  • Sektor opstina 1
  • katna garaza kapistec
  • sudska palata vnatre
  • 17
  • 14
  • 7
  • 19

Заврши проектот „Паркирај совесно“ - дваесет средношколци, идни совесни возачи, ќе летуваат во најголемиот спортско едукативен камп во Грција

Е-пошта Печати PDF

Заврши проектот „Паркирај совесно“ - дваесет средношколци, идни совесни возачи, ќе летуваат во најголемиот спортско едукативен камп во Грција

Скопје, 05 јуни 2019 - Официјално заврши едукативниот проект „Паркирај совесно“, одбрани 20-те ученици од трета година средно образование кои ќе летуваат во летниот камп Скоурас во Грција. Десет ученици со најдобри оценки од тестирањето кои го покажаа стекнатото знаење од едукативните предавања реализирани во првата фаза од проектот, ја добија главната награда лидери на групи односно ментори на групи во летниот камп кои во наредните неколку недели ќе посетуваат обуки за менторство, а по успешно завршената задача ќе добијат и паричен надоместок. Останатите десет ученици со интересни кул фотографии кои успеаја да соберат најмногу лајкови, коментари и споделувања добија летување во најголемиот спортско едукативен камп Скоурас во Грција.

Последно освежено на Четврток, 06 Јуни 2019 09:00

ЦРВЕН КАРТОН И КАЗНИ ЗА СИТЕ НЕСОВЕСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА НА ПАРКИРАЛИШТАТА ВО СКОПЈЕ Започнува втора фаза од проектот на „Паркирај совесно“

Е-пошта Печати PDF

Скопје, 06 мај 2019 – Од денеска, во рамките на втората фаза од едукативниот проект „Паркирај совесно“, учениците од трета година средно образование, кои во изминатите два месеци беа вклучени во интерактивните предавања за сообраќајна култура, ќе патролираат на паркиралиштата во Скопје и практично ќе го покажат своето знаење.

Имено, учениците ќе имаат задача да ги идентификуваат прописно и непрописно паркираните автомобили, и соодветно на тоа, да постават зелен односно црвен картон на возилата. Активностите на терен средношколците ќе ги реализираат заедно со контролорите на ПОЦ и сообраќајната полиција кои воедно ќе ги казнуваат сопствениците на непрописно паркираните возила согласно редовната постапка.

Последно освежено на Понеделник, 06 Мај 2019 13:00

Паркинзите на ЈП ПОЦ бесплатни за Велигденските празници

Е-пошта Печати PDF

По повод претстојните Велигденски празници Ве известуваме дека од 26.04. (петок) до 29.04.2019 година (понеделник) паркиралиштата со кои стопанисува ЈП Паркинзи на Општина Центар ќе бидат бесплатни за сите граѓани на Р.М.

Редовната наплата за паркирање на паркиралиштата и издавање на договори во Дирекцијата на ЈП ПОЦ ќе продолжи на 30.04.2019 година

(вторник) со вообичаено работно време.

Тимот на ЈП Паркинзи на Општина Центар им ги честита Велигденските празници на граѓаните од православна вероисповед.

Страница 1 од 14

mobpay

Контакт

Банер

Добредојдовте

Добредојдовте на веб страната на ЈП Паркинзи на Општина Центар. Вие сте на правото место за сите релевантни информации за паркирање во Општина Центар. Наша задача е да Ви обезбедиме сигурна,  квалитетна и достапна  услуга за паркирање во Општина Центар, на јавни паркиралишта и во јавни гаражи.

Тука сме за вас!!!

ban

sosmkarta

pro

logorabotnicki

Партнери

Банер

Посетители

Има 83 гости присутни