Банер
>>> Почетна
Сабота, 24 Фев 2018
  • Besplaten-Parking
  • Katna Garaza sudska palata
  • Sektor opstina 1
  • katna garaza kapistec
  • sudska palata vnatre
  • 17
  • 14
  • 7
  • 19

Исти можности за различни луѓе со различни потреби

Е-пошта Печати PDF

На 27.11.2012 во 12:00 ЈП Паркинзи на Општина Центар Скопје ги промовираше и пушти во употребата новите паркинг места за лица со посебни потреби, велосипедисти и моторциклисти, како и за хибридни возила а со цел подигнување на свеста на народот за сечии потреби, како и за почиста и позелена животна средина!

Сино за инвалиди, зелено за хибридно возило, портокалово за велосипеди, сиво за мотоциклисти.

Наскоро ќе отпочне со работа Секторот Дебар Маало

Е-пошта Печати PDF

 

Во втората половина на месец Септември ќе отпочне со работа Секторот Дебар Маало. Опфат на секторот се сервисните и станбените улици во Дебар Маало на потегот од ул.Франклин Рузвелт до бул.Климент Охридски и од бул.Партизански Одреди до бул.Илинден.

Почнаа со работа двете пајак-возила

Е-пошта Печати PDF

Почнаа со работа двете пајак-возила на општинското јавно претпријатие „Паркинзи“ на Центар.

Ќе подигаат возила само од станбени и од сервисни улици кои се во надлежност на Општината, но исто така и од зелени површини, места за инвалидизирани лица, како и од паркиралиштата наменети за станари. Притоа, како што информираат надлежните, нема да се мешаат во работата на јавното претпријатие „Градски паркинг“.

Депото на оваа служба се наоѓа на улицата Никола Kарев број 18, под Транспортниот центар. Пајак-службата е независна и е формирана со јавно-приватно партнерство. Возилата се купени од фирмата партнер „Венекс“.

Последно освежено на Вторник, 19 Јуни 2012 20:19

Страница 10 од 10

mobpay

Контакт

Банер

Добредојдовте

Добредојдовте на веб страната на ЈП Паркинзи на Општина Центар. Вие сте на правото место за сите релевантни информации за паркирање во Општина Центар. Наша задача е да Ви обезбедиме сигурна,  квалитетна и достапна  услуга за паркирање во Општина Центар, на јавни паркиралишта и во јавни гаражи.

Тука сме за вас!!!

ban

sosmkarta

pro

logorabotnicki

Партнери

Банер

Посетители

Има 79 гости присутни