Банер
>>> Почетна
Понеделник, 24 Јун 2019
  • Besplaten-Parking
  • Katna Garaza sudska palata
  • Sektor opstina 1
  • katna garaza kapistec
  • sudska palata vnatre
  • 17
  • 14
  • 7
  • 19


ОД 10-ти АПРИЛ ЈП ПОЦ ЌЕ ПОСТАВУВА БЛОКАТОРИ НА РЕЗИДЕНТНИТЕ ПАРКИРАЛИШТА

Е-пошта Печати PDF

Скопје, 08 април 2019 – Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар“-Скопје, од 10-ти април (среда), започнува со воведување ред на резидентните паркиралишта. Ќе се поставуваат „блокатори“ на сите возила кои ќе бидат затекнати на резидентно паркиралиште, а не се корисници-резиденти на секторот во коjшто се паркирани, со цел да им се овозможи на жителите на општина Центар непречено да ги користат резидентните зони исклучиво за нивните потреби.

Последно освежено на Понеделник, 08 Април 2019 14:48

ЈП ПОЦ ВОВЕДЕ ПРОМЕНИ ВО НАЧИНОТ НА КОРИСТЕЊЕ НА РЕЗИДЕНТНИТЕ ПАРКИРАЛИШТА

Е-пошта Печати PDF

Скопје, 19 февруари 2019 – ЈП Паркинзи на Општина Центар-Скопје воведе промени во начинот на користење на резидентните паркиралишта со коишто стопанисува. Согласно член 1 од Правилникот за изменување и дополнување на Правилникот за користење на јавните паркиралишта од значење на Општина Центар-Скопје (“Службен гласник на Општина Центар-Скопје” број 18/18) во член 7 ставот (1) кој гласи: “Резидентни паркиралишта се јавни паркиралишта наменети единствено за станарите и жителите на Општина Центар коишто живеат во опфатот на јавното паркиралиште од значење за Општина Центар”, се менува и гласи:

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Е-пошта Печати PDF

По повод претстојниот верски празник „Богојавление“ (Водици) Ве известуваме дека на 19.01.2019 година (сабота) паркиралиштата со кои стопанисува ЈП Паркинзи на Општина Центар ќе бидат бесплатни за сите граѓани на Р.М.

Редовната наплата за паркирање на отворените паркиралишта и издавање на договори во Дирекцијата на ЈП ПОЦ ќе продолжи на 21.01.2019 година (понеделник), а редовната наплата за паркирање на затворените паркиралишта ќе продолжи на 20.01.2019 година (недела) со вообичаено работно време.

Тимот на ЈП Паркинзи на Општина Центар на граѓаните од православна вероисповед им го честита празникот.

Бесплатен паркинг во Центар и за Божиќните празници

Е-пошта Печати PDF

Бесплатен паркинг во Центар и за Божиќните празници

Последно освежено на Петок, 04 Јануари 2019 15:50

Страница 2 од 14

mobpay

Контакт

Банер

Добредојдовте

Добредојдовте на веб страната на ЈП Паркинзи на Општина Центар. Вие сте на правото место за сите релевантни информации за паркирање во Општина Центар. Наша задача е да Ви обезбедиме сигурна,  квалитетна и достапна  услуга за паркирање во Општина Центар, на јавни паркиралишта и во јавни гаражи.

Тука сме за вас!!!

ban

sosmkarta

pro

logorabotnicki

Партнери

Банер

Посетители

Има 77 гости присутни