Банер
>>> Почетна
Среда, 14 Ное 2018


Исти можности за различни луѓе со различни потреби

Е-пошта Печати PDF

 

На 27.11.2012 во 12:00 ЈП Паркинзи на Општина Центар Скопје ги промовираше и пушти во употребата новите паркинг места за лица со посебни потреби, велосипедисти и моторциклисти, како и за хибридни возила а со цел подигнување на свеста на народот за сечии потреби, како и за почиста и позелена животна средина!

Сино за инвалиди, зелено за хибридно возило, портокалово за велосипеди, сиво за мотоциклисти. Вака во иднина ќе бидат обележани дел од паркинзите со кои стопанисува „Паркинзи на Општина Центар“, а се наменети за лицата со посебни потреби и за оние што користат друго превозно средство освен автомобил.

 


На 27.11.2012 во 12:00 ЈП Паркинзи на Општина Центар Скопје ги промовираше и пушти во употребата новите паркинг места за лица со посебни потреби, велосипедисти и моторциклисти, како и за хибридни возила а со цел подигнување на свеста на народот за сечии потреби, како и за почиста и позелена животна средина!Сино за инвалиди, зелено за хибридно возило, портокалово за велосипеди, сиво за мотоциклисти. Вака во иднина ќе бидат обележани дел од паркинзите со кои стопанисува „Паркинзи на Општина Центар“, а се наменети за лицата со посебни потреби и за оние што користат друго превозно средство освен автомобил.

За сите нив користењето на паркингот ќе биде бесплатно. Оваа пракса што од вчера и официјално е воведена се применува под мотото „Исти можности за различни луѓе со различни потреби“


Сите учесници во сообракајот во општеството имаат потреби. Ние сме тука да ги слушнеме и реализираме.

Заедно можеме, но треба да сакаме :)