preloder

Ве известуваме дека од 10.08.2019 година (сабота) ЈП Паркинзи на Општина Центар го ограничува пристапот на возилата за дотур на роба на затвореното паркиралиште „Дом на градежници“. Од 05:00 до 07:00 часот науто возилата за дотур на роба ќе имаат бесплатен пристап на паркиралиштето, а по 07:00 часот ќе ја плаќаат новата редовна цена за паркинг која изнесува 250 денари за 1 час.

Ги замолуваме сопствениците на маркетите и локалите да ја почитуваат оваа мерка со цел да се овозможи нормален тек на сообраќајот на ова паркиралиште, односно нормално движење на Брзата помош, противпожарните возила и возилата на жителите.