preloder

СМС

ПЛАТЕТЕ ПАРКИНГ СО СМС

Плаќањето преку својот мобилен телефон може да го извршите со праќање СМС порака на телефонскиот број 14 14 14.  Содржината на пораката треба да ја содржи зоната, празно место, регистарскиот број на автомобилот, празно место и времетраењето на паркирањето.

 

Пример порака: 1 SK1234MM 2

 

За крај на паркирањето корисникот не треба да праќа порака за одјава, 10 минути пред завршување на паркирањето корисникот ќе добие СМС порака за потсетување дека паркирањето наскоро му истекува.

Ако граѓанинот е пост-пејд корисник, наплатата за паркинг ќе му биде пресметана во телефонската сметка на крајот од месецот. Ако е при-пејд корисник, цената за паркинг ќе му биде одземена од кредитот што го има. Телефонскиот број мора да биде од мобилните оператори во Република Северна Македонија.

 

Цена на СМС порака е 5 денари + ДДВ.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com